Hvad kendetegner os?

Vesterparken er en del af Børneområde Midt. Vi er tre institutioner - Hættegården, 1000Fryd og Vesterparken, alle med beliggenhed forskellige steder i Ringe.

 

 

Vesterparken er en integreret institution med særlig fokus på kultur, æstetik og fællesskab. Vi arbejder med børnene i to teams med fokus på en glidende overgang fra vuggestuen ind i yngstegruppen i børnehaven. 

Kultur

Vi bruger jævnligt byens rum, da Vesterparken ligger centralt i forhold til byens centrum og diverse kulturinstitutioner. Det er eksempelvis kulturzonen, biblioteket, biografen, søen og vikingelegepladsen. Vi bruger muligheden for at besøge andre kulturinstitutioner med baggrund i, at vi er en stationsby. De udflugter, vi tager på, er beskrevet i aktuelle læringsmål for den gruppe der tager af sted.

Æstetik

Der laves kunstprojekter og musikforløb i huset. Vi ønsker at skabe inspirerende rum, der udfordrer sanselighed og kreativitet og styrker børns nysgerrighed og deres kulturelle udtryksformer. Her er muligheder for at arbejde med forskellige materialer, træværksted, malerværksted, drama og musikrum. Vi følger børnenes spor, og justerer vores læringsrum til det, børnene har brug for i øjeblikket.

Fællesskab

Vesterparkens kendetegn er en mangfoldighed af nationaliteter, og vi lægger vægt på fællesskab, herunder fælles arrangementer for både børn og forældre. Vi har blandt andet fællessang i huset om fredagen, og fællesspisning for børn og forældre engang imellem.